marți, 22 ianuarie 2013


George Mihăiță


“ Ne propunem să deschidem un atelier într-un loc de intensă activitate teatrală
care să beneficieze  de energia, libertatea şi « dezordinea » savant elaborată  a unui centru  de creaţie. O şcoală de teatru atipică propunând unui public tânăr nu metode de a face teatru, ci un parcurs de inițiere care să-l apropie mai întâi de el însuşi.

« Înainte de a fi altcineva trebuie să fim noi înșine ». Această formulă ne va ghida în
organizarea programului pe care îl vom propune copiilor şi adolescenţilor pe care îi aşteptăm.

Laboratorul pe care Clubul UNESCO – Adolescenţii, Teatrul de Comedie, îl pune la dispoziţia celor care visează, cred sau sunt siguri că teatrul este o modalitate ideală de existenţă, va fi organizat pe categorii de vârstă si înţelegere. Ea va cuprinde un atelier de iniţiere pentru categoria de vârsta cuprinsă între 10–14 ani, care va urmări cu precădere cunoaşterea si structurarea  personalităţilor în formare cu ajutorul mijloacelor pe care teatrul ni le pune la dispoziţie.  Un atelier preuniversitar, care se va adresa unui public cuprins între 14–18 ani, în sprijinul celor care vor să-şi facă din teatru o profesie.

Pentru a ne cunoaşte şi a recunoaşte mai precis lumea înconjurătoare ne vom folosi de  joc şi joacă. Structurarea armonioasă a personalităţii, dezvoltarea capacităţilor perceptive, a imaginaţiei şi a competenţelor personale vor fi obiectivele noastre permanente. Efortul principal va fi dirijat către stimularea creativităţii,  ca modalitate de a aborda realitatea şi profesia şi  de a consolida  echilibrul  cu sine.  

Mihai Bisericanu

Conducător atelier preuniversitar  (14 –18 ani): dr. Mihai BISERICANU


Actorul, regizorul şi profesorul dr. asociat la UNATC Mihai Bisericanu este coordonatorulgrupei adolescentilor Atelierului „George Mihăiţă”.

Începând cu 1990, a devenit actor al Teatrului de Comedie, iar din 1995 este actor al Teatrului Bulandra. Este, de asemenea, regizor dublaj, voice over și regizor muzical la Ager Film (pentru Disney) de peste 15 ani, precum şi Cadru Didactic Asociat la Catedra de Expresie vocală și corporală din UNATC începând cu 2006.


                                                    Delia Nartea

Conducător atelier inițiere  (10-14 ANI): dr. Delia NARTEA


Actrita Delia Nartea este coordonatoarea grupei de inițiere a Atelierului „George Mihăiţă”. Incepând cu 1996, a devenit actriță a Teatrului de Comedie, iar din 2008 este și profesor asociat la UNATC, secția Actorie Master, Catedra Mijloace de expresie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu